— vragen of advies

Veelgestelde vragen

Advies

De buitenmaat van het wiel/band, het asgat en de naaflengte/inbouwlengte. Dit is de ruimte die het wiel nodig heeft op de as van buitenkant wiel tot aan buitenkant wiel.
Wat ook belangrijk kan zijn is wat is het gewicht (constructie+belasting) wat de wielen moeten kunnen dragen en hoeveel wielen zitten er onder.
Als extra informatie kan een foto van het wiel handig zijn. Een omschrijving van de omstandigheden zoals vlakke of niet vlakke ondergrond, drempels etc. Mag het wiel wel of niet afgeven.  Indien u prijs en levertijd opvraagt vergeet dan niet het benodigde aantal op te geven.

 

Het type bevestiging is belangrijk om te weten: plaat, boutgat, draadeind, expander, stift en de maat ervan. De bouwhoogte van het wiel en en eventueel de doorsnede van het wiel.
Wat ook belangrijk kan zijn is wat is het gewicht (constructie+belasting) wat de wielen moeten kunnen dragen en hoeveel wielen zitten er onder.
Als extra informatie kan een foto van het wiel handig zijn. Een omschrijving van de omstandigheden zoals vlakke of niet vlakke ondergrond, drempels etc. Mag het wiel wel of niet afgeven.  Indien u prijs en levertijd opvraagt vergeet dan niet het benodigde aantal op te geven.

 

Geef aan wat de huidige bandenmaat is die om de velg zit. Verder het aantal gaten in de velg, de doorsnede van het middengat en de steekcirkel van de gaten. Verder kan het nog belangrijk zijn of de aansluiting van de velg in het midden van de velg zit of naar binnen of naar buiten verschoven zit.

 

De geadviseerde bandenspanning wordt normaalgesproken op de band vermeld. Bij een kunststof velg moet u kijken welke spanning er op de velg en op de band vermeld word en de laagste nemen. Meestal is met een kunststof velg max. 2 à 2,5 bar.

Kijk op de buitenband voor een bandenmaat. Een binnenband kan voor meerde maten banden geschikt zijn waardoor het soms niet duidelijk is welke maat u ter vervanging nodig heeft.
 Begin met de buitenband tegenover het ventiel onderin de velg te drukken zodat er bij het ventiel meer ruimte ontstaat waarna u met een bandenlichter kan beginnen de band te verwijderen. Doe een klein beetje lucht in de binnenband zodat deze niet helemaal bol staat en minder makkelijk tussen de velg en de band terecht kan komen. Begin met omleggen tegenover het ventiel en leg de buitenband zoveel mogelijk in de holling van de velg. Probeer de band zoveel mogelijk met uw bloten handen om te leggen. Wanneer u bandenlichters gebruikt loopt u het risico dat u de band lek steekt.

Technische informatie

Bij het draagvermogen wordt er vanuit gegaan dat er 3 van de 4 wielen dragen. Het gewicht is namelijk nooit perfect verdeeld en vloer en constructie zijn nooit zo perfect vlak dat elk wiel even veel draagt.

Glijlager: Een glijlager is meestal van polyamide, een slijtvast kunststof. Dit lager heeft de meeste weerstand. Let op met smeren. Niet alle smeermiddelen zijn geschikt voor kunststof.
Rollager of naaldlager: Een rollager bestaat uit meerdere rollen tussen de as en het wiel. Dit zorgt ervoor dat de rolweerstand lager is en dus makkelijker rolt.
(Precisie)kogellager: Een kogellager bestaat uit meerdere kogels wat zorgt voor zo’n klein mogelijk raakvlak. Dit lager heeft de laagste rolweerstand en rolt dus het makkelijkst.
Conuskogellager: Is het hetzelfde als een kogellager alleen goedkoper uitgevoerd en kwalitatief wat minder als een precisiekogellager.

PU of wel PolyUrethaan en Vulkollan zijn zachte kunststoffen welke in verschillende hardheden wordt geleverd. Het voordeel van deze materialen is dat ze  veel slijtvaster zijn als rubber en dus een langere levensduur. Ze zijn ook zeer snijvast. Deze materialen lopen dus geruisloos en beschadigen de ondergrond niet.


Het verschil tussen Vulkollan en Polyurethaan is dat vulkollan slijtvast van de toplaag tot op de kern is en PU minder slijtvast naar de kern toe wordt. Vulkollan zal op den duur altijd donkerder kleuren, de standaard kleur is bruin/geel. De standaard kleur van PU is geel/bruin/oranje. Echter kunnen ze het in elke kleur produceren. Andere kleurend die vaak voorkomen zijn zwart, grijs, blauw, groen, doorzichtig, etc.

Verzenden

Binnen Nederland € 12,- ex. btw voor een pakket t/m 20 kg. Voor de waddeneilanden geldt een toeslag.
Belgie € 15,- ex. btw voor een pakket t/m 20 kg.
Duitsland € 17,50 ex. btw voor een pakket t/m 20 kg.
Voor bestellingen onder de € 25,- ex. btw berekenen wij € 3,50 ex. btw aan klein orderkosten.

Wij verzenden pakketten met DPD.

Wanneer uw bestelling verzonden is ontvangt een bericht van DPD met de track and trace gegevens en het eventuele levermoment.

Corona

Niet het juiste antwoord?

Mocht u toch nog vragen hebben neem dan gerust contact op. Vul het onderstaande formulier in of bel +31(0) 10 – 466 09 85.

Contact

Optioneel kunt u een foto meesturen max. 2 MB. Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, png, pdf

Waar kun je ons vinden?

Kiotoweg 42, 3047 BG Rotterdam

ma-do: 8:30-17:30
         vr: 8:30-17:00

Industrieterrein Noord-West (naast Spaanse Polder)